Kanovaren op de Dinkel.

De Dinkel is één van de mooiste kanoriviertjes van Nederland! Het riviertje meandert door het Lutterzand, tussen de zandverstuivingen en de tot wel 6 meter hoge oevers. De Dinkel mag van 1 september tot 1 april bevaren worden, omdat er tot die tijd ijsvogels broeden. Voor kanovaren op de Dinkel is een vergunning nodig. Deze kan aangevraagd worden bij Waterschap Vechtstromen.

Vanwege de kwetsbaarheid van de omgeving is kanovaren op de Dinkel wel aan enkele regels verbonden. Bijvoorbeeld niet halverwege uitstappen op plaatsen die daar niet geschikt voor zijn. En geen honden mee nemen in de kano’s.

Begeleide kanotochten op de Dinkel

Adventure King biedt voor groepen vanaf 10 personen afvaarten aan. Daarnaast kan op de zondagochtenden vanaf 1 september tot half oktober  ook individueel ingeschreven worden. Deze kanotochten over de Dinkel zijn altijd onder begeleiding van enthousiaste instructeurs. Na afloop worden de chauffeurs terug gebracht naar de auto’s die bij het startpunt zijn blijven staan. Bij deze georganiseerde kanotochten kan kosteloos gebruik worden gemaakt van het sanitairgebouw van Landgoedcamping het Meuleman,  200 meter vanaf het eindpunt. Dus mocht je een nat pak hebben gehaald, dan kan je even lekker douchen en omkleden. Uiteraard zorgt Adventure King voor zwemvesten!

Dinkeltochten

Kanovaren op de Dinkel is een stoere activiteit, geen rustig kanotochtje zoals op de Beulakker Wieden. Het kan zijn dat je een keer uit moet stappen omdat de waterstand te laag is, of je tussen de takken van overhangend struweel moet “worstelen”. Dat hoort er bij, het is de charme van een Kanotocht op de Dinkel! Dus geen suede schoentjes aantrekken, maar het liefst een korte broek en (oude) schoenen die nat mogen worden.

Om dezelfde reden is het niet handig om meerdere kinderen in één kano te laten varen, maar minimaal 1 volwassene per kano.