De mooiste kanotocht van Nederland!

Vanaf 1 september is het toegestaan op het mooiste riviertje van Nederland en verre omstreken te kanoën. Ontdek het Lutterzand eens vanaf het water! Voor groepen vanaf 10 personen kan kanoën op de Dinkel op elk gewenst tijdstip gereserveerd worden bij Adventure King. Geen tien personen? Op de zondagochtend van begin september tot half oktober organiseert Adventure King  ook afvaarten voor individuele inschrijvingen. De tocht is ongeveer twee uur, afhankelijk van de waterstand. De Dinkel is een stoer kanoriviertje! Af en toe de kano uit het water omdat er een boom over de rivier ligt behoort ook tot de mogelijkheden. Daar staat tegen over dat er geen tweede kanoroute in Nederland is die met de Dinkel is te vergelijken!

Kanoën op de Dinkel is uniek!

De Dinkel is onderdeel van Natura 2000 en het deel waar de Dinkel het natuurgebied Lutterzand doorkruist is een aardkundig monument. Het is uniek om op de Dinkel te kanovaren op dit traject. Het riviertje slingert zich door de zandverstuivingen. De steile oevers tonen een soort jaarringen, met zwarte lagen van jaren met heidebrand of bosbrand. Soms komen we IJsvogels tegen, er zitten veel grote gele kwikstaarten, en af en toe zie je een flinke roofvogel.

Kanoën op de Dinkel

De kanotocht start bij Restaurant Keet’n Zwart en eindigt bij Paviljoen ’t Lutterzand. Kanoën op de Dinkel duurt ongeveer twee uur, afhankelijk van de waterstand en een eventueel over de rivier liggende boom of laaghangende takken. Dat kan elk jaar anders zijn, zelfs per week kan de waterstand behoorlijk fluctueren. Adventure King zorgt er voor dat de kano’s klaar liggen bij het startpunt. Er vaart altijd een instructeur mee, achter de groep aan, naar het eindpunt. Vanaf daar brengen ze de chauffeurs terug naar de auto’s die op het startpunt zijn blijven staan. Bij het eindpunt zijn douche- en omkleedmogelijkheden in het sanitairgebouw van Landgoedcamping het Meuleman.